میـــــــکرو پـــــــروژه

بســـتری بــــرای ارائه اندیـــــــشه ها

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

آموزش ساخت فیبر مدار چاپی

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
Loading...
امتیاز: بازدید: 20,894 ارسال شده توسط: admin ژوئن - 5 - 2012 ۰ نظر

« آموزش ساخت فیبر مدار چاپی »

ساخت مدارات الکترونیکی برای تمامی علاقه مندان ، اعم از مبتدی و حرفه ای ، یک بخش خیلی مشکل و وقت‌گیر دارد و آن ، ساخت قسمت فیبر مسی است که گاهی به خاطر پیچیدگی مدار چاپی ، نا‌امید‌کننده می‌شود!

روشهای ساخت فیبر مسی متفاوتند که البته هر کدام سختی های خودشان را دارند !

معمول ترین این روشها از این قرار است :

۱-استفاده از ماژیک ضد اسید

۲- کار با لتراست ( l‎etraset )

۳- روش لامینت ( laminet )

۴- استفاده از اسپری پوزیتیو ۲۰

۵-روش چاپ سیلک

روشهای اول و دوم روشهای تمیز و دقیقی نیستند و معمولا افراد مبتدی از آنها استفاده میکنند و روش چاپ سیلک هم فقط برای تولید انبوه مقرون به صرفه و قابل استفاده است!

برای پروژه های دانشجویی یا افراد مشکل پسند ، روشهای لامینت و اسپری پوزیتیو بهترند ولی باز هم دشواری و گرانی این روشها ، کار را سخت میکند پس چه کار کنیم؟!

چند سالیست که روش کاربردی و هوشمندانه دیگری نیز ابداع شده که خیلی هم دشوار نیست و برای انجام پروژه های دانشجویی کاملا به صرفه است و طرح را روی فیبر ، دقیق در می‌آورد!

در اینجا این روش را آموزش میدهیم

 

«روش پرینت – اتو »

همانطور که از اسمش مشخص است نیاز به یک پرینت از طرح مدار چاپی داریم با این تفاوت که باید پرینت ، لیزری بوده و فقط هم روی کاغذی از جنس کاغذ عکس یا گلاسه باشد. البته مدل پرینتر ملاک نیست و فقط لیزری بودن آن مهم است.

بعد از آماده کردن پرینت مناسب روی کاغذ گلاسه نوبت به فیبر مدارچاپی میرسد. یک فیبر مسی در اندازه مناسب آماده کنید برای برش دادن فیبر مسی میتوانید از تیغ موکت بر و یا اره آهن بر و یا قیچی فلزی استفاده کنید. فقط مواظب دستان خود باشد.
نکته قابل توجه این است که بعد از برش فیبر مسی کناره های آن کمی برجسته میشود که باید با تیغ موکت بر و یا یک سوهان کناره های فیبر را هم از طرف مسی و هم از طرف دیگر بسابید تا کاملا نرم شود و برجستگی نداشته باشد تا اتو بتواند کاملا روی فیبر بنشیند.

خوب حالا نوبت به تمیز کردن فیبر میرسد. باید فیبر مسی را با مایع ظرفشویی و اسکاچ کاملا بشویید تا چربیهای آن کاملا از بین برود. سپس آن را خشک کنید و کاغذ گلاسه پرینت شده را روی آن برگردانده و شروع به اتو کردن کنید.

توجه داشته باشید که از اتوهای قدیمی بدون بخار باید استفاده کنید. همچنین سعی نکنید که اتو را روی کل مدار قرار دهید چراکه با این کار کاغذ روی فیبر تکان خواهد خورد. باید یک طرف را با دست نگه داشته و طرف دیگر را با اتو کمی لمس کنید تا جوهرهای پرینت شده روی کاغذ ذوب شده و به مس بچسبند. وقتی یک طرف کاغذ به مس چسبید اتو را روی طرف دیگر قرار داده و کمی نگه دارید تا جوهرها کاملا ذوب شوند سپس کمی اتو را تکان دهید و سعد کنید به آرامی به کاغذ فشار بیاورید تا تمام مدار به مس بچسبد سپس به سراغ طرف دیگر فیبر رفته و همین کار را تکرار کنید. اتو را به روی قسمت قبلی قرار ندهید چون ممکن است دوباره کاغذ از روی فیبر کنده شود. بعد از اتمام کار صبر کنید تا فیبر کاملا خنک شود. برای جدا کردن کاغذ از روی فیبر، بر روی آن کمی آب ولرم بریزید و صبر کنید تا کاغذ کاملا خیس شود. سپس کاغذ را از روی فیبر بردارید از تکه های کاغذ برای سابیدن و برداشتن کاغذ استفاده کنید. توجه داشته باشید از آب سرد برای خیس کردن کاغذ استفاده نکنید چون با این کار جوهرهای ذوب شده که بین کاغذ و فیبر هستند از فیبر جدا شده و به کاغذ خواهند چسبید.

سپس فیبر را در داخل محلول آب گرم و اسید مخصوص فیبر مدارچاپی انداخته و تکان دهید تا مسهای اضافی حل شوند. بعد از حل شدن کامل مسهای اضافی آن را از داخل محلول اسید بیرون آورده و با آب و مایع ظرفشویی به آرامی بشویید سعی کنید جوهرهای سیاه روی فیبر هنگام شستن از بین نروند چون در این هنگام اگر اسید به مس برخورد کند موجب اکسیده شدن و رنگ به رنگ شدن آن خواهد شد. بعد از شستن کامل با یک سیم و اسکاچ زبر جوهرهای سیاه روی فیبر را بسابید تا از بین بروند. سپس فیبر را خشک کنید.

حال نوبت به سوراخ کاری میرسد. با استفاده از یک مته به شماره ۰٫۸ میلیمتر با ۱ میلیمتر پدهای مربوط به قطعات را سورخ کاری کنید. برای اینکار بهتر است بک موتور یا همان آرمچیر کوچک با یک سه نظام کوچک از فروشگاههای الکترونیک تهیه کنید.

در این قسمت فیبر برای لحیم کاری آماده است ولی بهتر است برای بالا بردن کلاس کاری راهنمای قطعات نیز روی فیبر کپی شود برای این کار راهنمای قطعات را روی کاغذ گلاسه بصورت آینه پرینت کرده و سپس در مقابل نور با استفاده از سوراخهای روی فیبر آن را روی طرف دیگر فیبر منطبق کرده و اتو کنید. اینجا هم عمل اتو کردن را در دوقسمت انجام دهید تا کاغذ روی فیبر تکان نخورد. نکته مهم اینکه دیگر در اینجا نگذارید فیبر خنک شود و باید در همان لحظه اتو کردن، کاغذ را از روی فیبر جدا کنید. برای این کار اتو را روی کاغذ گذاشته و با دست دیگر از گوشه کاغذ گرفته و همین که اتو را به طرف دیگر به آرامی میکشید با دست دیگر کاغذ را از روی فیبر بلند کنید تا از فیبر جدا شود.

 

سپس نوبت به لحیم کاری قطعات میرسد. برای راحتی کار بهتر است از قطعات با ارتفاع کمتر مثل مقاومت شروع کنید و تا قطعات بزرگتر ادامه دهید.

Share